Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

jo
johanna9 - 12-01-2016 16:13:52
Geldzaken & Recht

Recht op retourbetaling borg van huurwoning

Het is even wennen met de nieuwe site .
wie zou me kunnen helpen met onderstaande vraag. ruim 20 jaar geleden tekenden mijn ouders een huurovereenkomst  bij een (regionale) woningbouwvereniging voor een seniorenwoning en betaalden toen, behalve de maandhuur, ook een borgsom van  fl. 500,00 die ( incl. rente ) verrekend zou worden, mits de woning in goede staat en zonder gebreken opgeleverd zou worden. nadien hebben er een aantal overnames plaatsgevonden van woningbouwvereniging naar een stichting naar een zorggroep en nog eens naar 2 verschillende woningbouwverenigingen.
inmiddels zijn beide ouders overleden en is de woning in goede staat en zonder gebreken opgeleverd. bij de afrekening wordt er echter niet gerept over terugbetaling van de borgsom. bewijs van het aangaan van het eerste huurcontract, algemene voorwaarden van de huurovereenkomst,  betaling van de huur en borgsom, en tussentijdse correspondentie hebben we nog in ons bezit.
hebben wij nog recht op terugbetaling van de borg?
we zijn erg benieuwd naar jullie reacties.
met vriendelijke groet,
johanna