Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

re
reanstra - 15-02-2016 12:13:31
Geldzaken & Recht

Dubbele aanslag belasting in 2016?

De belasting heeft een voorlopige aanslag 2016 gestuurd met als motivatie dat de regering de belasting voortaan wil innen tijdens het lopende jaar en niet meer achteraf. dit overgangsjaar betaal je dus 2x belasting: 1x voor 2016 en 1x voor het nog aan te geven jaar 2015. de regering c.q. belasting heeft hierbij niet voor een overgangsregeling (geleidelijke overgang oud naar nieuw regime) gezorgd!
voor mij betekent dit een totaal te betalen aanslag in 2016 van 35% van het netto inkomen voor 2016, een forse achteruitgang ....!!!
 
het argument van de belasting "maar dan betaalt u dit niet volgend jaar" is natuurlijk flauwekul want dan komt de voorlopige aanslag 2017 weer op de mat.
de belasting schrijft op de aanslag "bij het bepalen van inkomen is rekening gehouden met dubbele dienstbetrekking". er is bij mij alleen sprake van aow en pensioen. gevraagd aan de belastingdienst naar de betekenis konden ze mij de definitie nergens aantonen (niet op website, niet op formulier) en zeiden ze dat dubbel inkomen de reden was van de voorlopige aanslag. met andere woorden de gepensioneerden met pensioen worden dit jaar extra geplukt.

wat kan ik als simpele burger tegen dit vermeende onrecht (kabinet zoekt geld en haalt dit bij gepensioneerden op) doen ..... ???????