Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

django023
django023 - 03-03-2016 20:36:26
Geldzaken & Recht

Minimumjeugdloon en verantwoordelijkheid

Beste leden van kassa,

na een beetje onderzoek te hebben gedaan over het minimumjeugdloon ben ik erachter gekomen dat mijn vriendin (18 jaar) tot op de cent het jeugdminimumloon uitbetaald krijgt.

fulltime salaris: 686,05
minimumloon: 686,05
uurloon: 4,28

nu begrijp ik dat de werkgever (sacha) zich tot op de laatste cent houden aan dit minimumjeugdloon alleen heb ik vragen over de werkzaamheden die zij hiervoor moet verrichten, mijn vriendin heeft een 25 uren contract en heeft een heleboel verantwoordelijkheden. ze is aangenomen als winkelmedewerker maar wordt door de manager gezien als haar rechter hand. er is gevraagd of ze assistent manager wilt worden maar heeft dit niet zwart op wit. om deze reden werkt ze dus erg hard en zet ze net even dat extra stapje dag op dag. ze moet dagelijks zelf de winkel openen en sluiten, de stortingen doen, ze is de verantwoordelijke in de winkel voor meerdere dagen per week. ze moet nu ook toetsen maken van haar districtsmanager die andere collega's met dezelfde functie niet hoeven te maken.  

nu werkt er nog een ander meisje van 18 jaar die 5 euro per uur krijgt. dit komt mede doordat deze collega er 2,5 jaar werkt maar deze collega heeft uiteraard lang niet dezelfde verantwoordelijkheid die mijn vriendin heeft, deze collega is alleen een weekendhulp. mag de sacha het minimumjeugdloon aanhouden terwijl zij een heleboel meer verantwoording heeft als haar andere collega's? en kan ze hier eventueel aanspraak op maken?

met vriendelijke groeten,
django