Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

j0
j0rd1b - 10-03-2016 12:08:14
Huishouden & Energie

Liander slimme elektra meterstand verdrievoudigd

Al sinds 1987 wonend in het zelfde huis met een gezin van 4 personen. sinds 2015 hebben wij een prachtige nieuwe meter ontavengen van liander genaamd: slimme meter voor liander.
nu hebben wij de afrekenening gekregen van afgelopen jaar, en is ons verbruik sinds installeren met 168% gestegen. gebeld met nuon hoe dit kon, zij weten dit niet en stuurde ons naar liander want daar is de meter van.

na een tijdje bellen was de conclusie: meter moet uw laten ijken, kosten €300,- indien de meter niet defect is. 
er werd gezegd dat het eigenlijk nooit gebeurt dat hij stuk is maar als ik het volgende op een rijtje zet heb ik mijn twijfels:

jaren voor 2013 gemiddeld: 1860 kwh
verbuik 2013 (oude meter) : 1800 kwh
verbruik 2014 ( oude meter): 1900 kwh
verbruik 2015 ( nieuwe slimme meter): 5500 kwh 

zoals duidelijk is te zien dat ons verbruik enorm gestegen is en dat het na ons inziens aan de slimme meter ligt. meneer van liander ontekende het opnieuw en zei: dan was uw oude meter waarschijnlijk defect. dus dat zou betekenen dat wij al 27 jaar een defecte meter hebben gehad!!

wat kunnen we hier aan doen? als we een ijking zouden laten doen op lianden hun meter ( wij mogen daar absoluut niet aan komen volgens de geplaatste sticker ) en de meter zou in orde zijn, kosten voor ons + de 700€ energie kosten!! 
ik weet geen raad meer, dus vraag ik hulp

gr jordi