Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

pa
parish - 18-03-2016 14:44:41
Voeding & Gezondheid

Preferentiebeleid zorgverzekeringen

We weten allemaal wel dat de apotheken tegenwoordig veelal op werkzame stoffen leveren.
dit houdt in dat merkmedicijnen vervangen worden door iets wat is samengesteld zodat het op de zelfde medicatie lijkt als het merkmedicijn.
ik merkte dit met een 5-tal medicijnen welke nu verpakt zitten in het doorje van de apotheek.
wat de werking betreft zegt de apotheek is die exact het zelfde want zegt men er zit dezelfde werkzame stof in.
ik geloof hier niet in....
ik merk in het gebruik toch veranderingen en wil daarom het merk medicijn. niet dus, geen kans het is dit of zelf betalen.

voorbeeld hoe ver men gaat; gebruik al jaren nosoralcreme met 10% toevoeging van iets. nu, sinds 2016 mag men die niet meer leveren, kan wel maar dan zelf 35 euro betalen.
wel kan ik 2 tubes krijgen met elk de stof, alleen moet ik het zelf mengen pfffffffffffff

men zegt daarover niets in de meeste polissen, soms staat er dat de zorgverzekering kan kiezen voor het preverentiebeleid. dus niet soms maar altijd.
in de polis zou met duidelijker moeten zijn, maar dan denk ik dat mensen een andere zorgverzekering gaan kiezen die niet daaraan mee doet, of zover tot het uiterste gaat.

ook met een verklaring van de specialist of de huisarts is dit niet voldoende. in mijn geval moet de apotheker beslissen wat ik krijg. het paard achter de kar spannen.
zij oordeelt op wat ik gebruik en schrijft gewoon het edah merk voor. heb hierover al vragen gesteld aan de zorgverzekering, ook omdat zij geen enkele ervaring heeft als specialist of huisarts welke medicatie ik moet krijgen, maar er wel over gaat oordelen.
de apotheek is gemandateerd om te oordelen namen de zorgverzekering.

moet je dit zomaar accepteren, we leveren al zoveel in en het wordt steeds duurder, maar ook dat iemand nu oordeelt die daar niet de juiste opleiding voor heeft genoten en heeft het andere medicijn de zelfde uitwerking en of samenstelling?
ik vind dat als je lichaam anders op de medicatie reageert, de apotheek de andere medicatie weer moet aanleveren.
dit doen ze niet dus.
kun je tegen zoiets een rechtzaak aanspannen?
volgens mij slikt iedereen maar alles wat er gebeurd?

gaat dit zo bij alle zorgverzekeringen? 
ik zelf zit bij iza - vgz legt daar hetzelfde preverentiebeleid op...

wie kan daar duidelijkheid over geven?