Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

Mi
Mispoes86 - 03-04-2016 12:45:50
Auto & Vervoer

Auto gekocht zonder apk

op 18 februari heb ik een bmw uit 2002 gekocht in heerhugowaard van het bedrijf jonkheer.


de verkoper vertelde dat er apk op zat en geldig was tot volgend jaar. ik kreeg ook 3 maanden garantie.


na een maand viel de auto tijdens het rijden plotseling uit op de linkerrijbaan van de snelweg. ik heb letterlijk in doodsangst gezeten voor mijn leven. de verkoper zei toen ineens dat het 3 maanden garantie met 50/50 deal was. ik kreeg dan korting en moest 200 euro van 630 euro betalen.


met een takelwagen heb ik de auto terug naar jonkheer gebracht, zij hebben de auto gemaakt. aangezien ik erg verdrietig was omdat ik al mijn spaargeld in de auto heb gestopt en ik nu ook weer veel kosten heb, hebben zij het toch gerepareerd op hun kosten en mocht ik zo wegrijden. 


aangezien ik toch een soort trauma heb opgelopen, voel ik mij niet meer veilig in de auto. na een maand te hebben stilgestaan en ik er niet in durf te rijden, werd het tijd dat ik de auto ging verkopen (zodat ik een andere kan aanschaffen, waar ik mij hopelijk wel veilig in voel) toen ik via rdw een kentekencheck deed, om te kijken wat de precieze vervaldatum was van de apk was, kwam ik erachter dat de vervaldatum al op 24-12-2015 was. ik heb de auto dus gekocht terwijl er geen apk op zat!


ik voel mij erg naïef dat ik het geloofde en het niet heb gecontroleerd, maar als een occasion dealer dat zegt, dan mag je daar vanuit gaan lijkt mij.


 van het rdw heb ik ook een boete gehad, naar het rdw heb ik een brief naar gestuurd met een uitleg en hopelijk ontzien zij mij van de boete.


 


ik ben benieuwd wat ik het beste kan doen mbt de dealer? liefst wil ik de koop ontbinden aangezien deze ook onder valse voorwendselen is verkocht aan mij. hoop dat iemand mij hiermee kan helpen!