Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

consumentrobbie
consumentrobbie - 09-04-2016 20:24:07
Computers & Telefonie

Wie heeft ervaring met een hardnekkig Android-virus?

er is een 'slapend 'probleem met android-telefoons en alle andere apparaten met het besturingssyteem android.
android is een product van google.
veel mensen downloaden per ongeluk apps die niet van google play store komen. veel mensen hebben er niet veel verstand van. maar gebleken is dat in
een recent verleden zelfs met virus-geïnfecteerde apps in de officiële google store aangeboden werden. (diverse nieuwsbronnen op internet)
android kan geïnfecteerd raken met de zogeheten 'com.lurker.goodluck' malware. deze computervirus is zo geraffineerd dat deze zich in het systeem nestelt zodat het op een officieel systeemapplicatie lijkt. je wordt bestookt met reclame popups en vervelende ongevraagde apps die draaien en het systeem maar vertragen. deze virus kan ongevraagd en onzichtbaar betaalde diensten starten en hoogstwaarschijnlijk toegang geven tot kwaadwilllenden. ik raad internetbankieren met android op dit moment af. al gebruik je een eigen sim-kaart of privé-wifi netwerk. ik heb alle mogelijk manieren bekeken om deze malware weg te krijgen. fabrieksherstel, antivirus, trojaans paardremover, systemappkiller en poging tot firmware reinstal. niets werkt. ook antivirus bedrijven zoals avast en avg zeggen dat ze niets tegen de com.lurker.goodluck hebben tot nu toe. ik heb deze kwestie ook voorgelegd aan google nederland. zij had ook geen oplossing. vraag rijst ook op: zijn alle versies van android (laatste versie is 6 marshmellow) kwetsbaar?
ook is al een maand of twee de consumentenbond bezig geweest bij samsung om af te dwingen dat samsung-apparaten regelmatig updates (zonder bijkomende kosten) te verstrekken voor gebruikers zo dat het systeem voorzien blijft van de laatste beveiligingsupdates.

android-toestellen zijn wereldwijd in gevaar hierdoor.
laat hier een bericht achter als u ook te maken hebt gehad of nog steeds last hebt van een android-virus.

wellicht is deze kwestie een heel item op zich om er in een aflevering van kassa bij stil te staan en eventueel google, samsung en consumenten die
hier te maken mee hebben gehad uit te nodigen en te zoeken naar oplossingen.
met vriendelijke groet,