Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

Hy
Hylke80 - 24-04-2016 19:00:44
Geldzaken & Recht

Hypotheek

Beste,

in 2010 ben ik uit elkaar gegaan. in 2010 november was er een scheidingsconvenant.
het huis was aan mij toegewezen. en moest zo vlug mogelijk de naamsverandering laten plaats vinden.
ik betaalde telkens de hypotheek en toch door ex voor de rechter gebracht. was zonder advocaat gegaan en moest telkens ik te laat betaalde 500,- euro betalen. per dag en max van 100000,- euro. heb bewijs in de periode dat er totaal geen achterstanden waren in die periode van florius uit. echtgenote moest mij 33000,- euro. had in 2010 aangegeven om dit maandelijks te doen.
in 2013 september is ze daar mee gestopt.
ik heb moeite gedaan om naamsverandering te doen maar lukt niet. toestemming tot verkopen lukt niet. en mijn huis in belgie had ik in 2010 gerekend voor aankoop. en nu slaagt ze dit aan om 100000euro te krijgen. echter ze staat nog makkelijk 24000,- euro achter. ik kan niks forceren de komende 5 jaar zei de bank. nadien kan ik terug hypotheek op mijn huis in belgie nemen om nederland huis in te lossen. echter nu beslag op mijn huis voor de eis van 100000,- euro. bank florius die moeilijk doet om haar te schrappen. terwijl ik wel steeds maandelijks mijn huis betaal. het is dan nog een aflossingsvrije hypotheek die ik ook wil veranderen. echter dit lukt niet. ook door woning in belgie. hoe kan ik dit alles oplossen. advocaat in nederland is bezig. echter ben wel verschillend geweest in betalen wegen mijn  
zelfstandig statuut. wat kan ik doen?
hebben jullie tips? ze verplicht mij nu in een nieuw huwelijk om ons woning in belgie te verkopen. om haar tussen de 60000 en 70000 euro te betalen met de schuld van haar naar mij toe eraf. en dan heb ik nog steeds geen oplossing voor de naamsverandering. wat kan ze erna nog doen? wat kan ik nog verwachten? ik weet deels kan ik er zelf aan doen. echter heb wel vaak verkeerde info gehad. ook bij de 33000,- euro vonnis dat ze naar mij moest kwam nadien het verdict dat ikzelf mijn advocaat kosten moest betalen terwijl dit wegens de onderwaarde was op mijn woning. dus op verschillende manieren heb ik al reuze pech gehad. en mijn huidige vrouw vraagt of ze werkelijk ons huis dwingend kan verkopen?