Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ge
george159 - 10-06-2016 22:34:15
Geldzaken & Recht

Wat als een bedrijf geen arbo heeft ingeschakeld

Medio mei 2014 heb ik een hartaanval gehad, met ambulance naar ziekenhuis, gedotterd en stent ingebracht. meteen nadat ik uit het ziekenhuis ontslagen was werd er contact opgenomen door de arbodienst en zij zouden twee dagen later opnieuw contact opnemen om re-integratie procedure op gang te brengen. helaas werdt er geen contact meer met mij opgenomen en daags daarop belde ik met mijn manager van het bedrijf waarvoor ik werkzaam was. hij zou het uitzoeken. het bleek dat de werkgever de arbodienst niet betaald had en ik heb zelf uit moeten dokteren hoe ik weer stapje voor stapje aan het werk moest gaan. het gevolg dat ik medio augustus 2014 weer een kleine hartaanval gehad heb tijdens het werk en ik medio september 2014 weer onder het mes moest voor mijn hart. pas daarna kwam er weer een arbo. dienst in beeld maar een arbo arts heb ik nooit gezien? het bleek dus dat ik weer veel te snel aan het werk gegaan was. wist ik veel, de huisarts en cardioloog konden mij ook niet adviseren en wezen mij dat een arbo arts mij moest begeleiden. wist ik veel? ik ben de afgelopen jaren problemen blijven houden met mijn hart/ gezondheid, met het gevolg dat ik mij een tweetal weken geleden naar zware hartklachten weer ziek heb moeten melden. thevens zou deze maand, (juni2016) mijn contract voor onbepaalde tijd verleng worden maar vandaag 10 juni 2016 kreeg ik te horen dat men daar vanaf wilde zien en mijn contract niet wilde verlengen! jammer dat ik ondanks mijn grote inzet en hart voor het bedrijf zo eruit gezet word. kreeg zelfs vandaag nog grote complimenten van de manager en alle afdelingen! ik snap het wel maar.... nu is mijn vraag kan ik het bedrijf aan klagen voor een schade vergoeding omdat zij tijdens het eerste hartaanval verzuimd hebben mij onder deskundige leiding weer te,
her-integeren, waardoor ik nu met de schade zit en waarschijnlijk nooit meer een baan kan vinden? hoop dat jullie mij wat adviezen kunnen geven!!!