Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

mi
michel de wild - 16-06-2016 16:56:02
Geldzaken & Recht

Aanvraag krediet met valse belofte

Deze week heb ik een aanvraag gedaan voor een kredietaanvraag, het antwoord wat ik kreeg was:

van harte gefeliciteerd, uw aanvraag voor een financiering is akkoord!*

de offerte is hierbij toegevoegd.

door mijn eigen schuld heb ik dan wel niet doorgelezen, omdat ik al bleef hangen bij deze eerste zin. het sterretje heb ik dan ook niet gelezen danwel gezien. hieruit blijkt dat er eerst nog gekeken ging worden. maar ging er dus al vanuit door dat eerste zinnetje dat de financiering rond zou zijn. met mijn stomme kop ben ik op zoek naar een leuk 2e hands autootje, en heb daar dus getekend. jammer genoeg kreeg ik heden morgen 16 juni, het antwoord de financiering is niet rond, maar met een voorstel. terwijl ik 14 juni er stellig van overtuigd was dat dit wel zo was, door dat ene zinnetje ''gefeliciteerd''.
ik zit nu met de gebakke peren, dat bij een aankoop van een auto je geen recht hebt op annuleren. of je moet 1/5 betalen. blijkbaar zit er geen bedenktijd op ook al heb je getekend. 15 juni getekend en 16 juni geannuleerd wegens geen financiering.
nu weet ik dus achteraf dat je zowel eerst het geld echt moet hebben, en dat je een auto nooit vast moet leggen, ook al heb je de financiering, je zit er definitief aan vast.
mijn vraag is welke wegen kan ik eventueel nog bewandelen, want ik ben denk echt de sigaar. de kleine lettertjes (weer die kleine letters) zag ik pas nadat ik er op gewezen was.