Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ru
ruzel - 29-06-2016 10:22:44
Geldzaken & Recht

Prive auto voor zakelijk gebruik


wegens bezuiniging heeft mijn werkgever de bedrijfsauto’s verkocht. ondanks dat ik een kantoorbaan heb en dus eigenlijk altijd op dezelfde locatie ben, moet ik toch ook geregeld naar allerlei industriegebieden voor vergaderingen bij de verschillende klanten. ik word nu dus eigenlijk gedwongen dit met mijn privé auto te doen aangezien ik anders mijn werk niet goed kan uitvoeren. ik ben niet direct geneigd om dit te weigeren, maar ben wel van mening dat mij dit niks mag kosten.


 


ik krijg hiervoor effectief zo’n 25 cent per km op mijn rekening gestort en rijd met een klein en zuinige auto ik verwacht dan ook dat de kosten wel gedekt zullen zijn. ik maak me echter zorgen wat er gebeurd indien ik een ongeluk zou hebben of wanneer mijn auto schade oploopt op bijvoorbeeld de parkeerplaats. ik ben hier privé voor verzekerd, maar dat zou betekenen dat mijn schadevrije jaren worden aangetast en ik zelf eventueel de kosten heb voor een nieuwe auto terwijl ik deze schade niet zou hebben indien ik deze km’s niet had gemaakt. dit zou ook betekenen dat ik wat dit betreft ook behoorlijk achteruit ga tov van de tijd dat er wel auto’s beschikbaar waren.


 


naar mijn idee zijn deze kosten dan ook voor de werkgever. ik heb deze vraag enkele maanden geleden aan hem gesteld, maar tot op heden krijg ik het antwoord dat ze dit aan het uitzoeken zijn. ik weet dus tot op heden niet wat mijn rechten en plichten zijn.


 


kan mijn werkgever van mij verlangen dat ik met mijn eigen auto rijd omdat hij wil bezuinigen? voor wie zijn de kosten indien er tijdens deze reizen of tijdens het parkeren (veelal fabrieken of bouwterreinen en dus niet zonder risico) iets met mijn auto gebeurd? moet mijn werkgever hiervoor verzekerd zijn?

alvast bedankt voor de antwoorden!