Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

Dénise Le Grand - 04-07-2016 00:02:12
Geldzaken & Recht

Wat zijn onze rechten? Logees (vogels) 15 mnd niet opgehaald, nu wil ze ze terug

Mijn dochter heeft ruim 15 maanden geleden voor een vriendin 2 vogels opgevangen.
deze verbleven eerst bij iemand anders maar omdat die vriendin zich niet aan de gemaakte afspraken hield moesten ze daar weg, en wel direct anders werden ze met kooi en al op straat gezet.
mijn dochter (en niet die vriendin van wie de vogels waren) is ze toen bij dat andere adres op gaan halen
de afspraken tussen mijn dochter en die vriendin waren dat het voor 2 weken zou zijn en die vriendin voor voer zou zorgen of in ieder geval de kosten zou betalen voor de verzorging.
 
na een tijdje heeft die vriendin inderdaad om haar vogels gevraagd waarop mijn dochter gevraagd heeft wanneer ze ze kwam halen.
verder heeft mijn dochter verschillende pogingen gedaan om te zorgen dat die vriendin de vogels kwam halen en ook dat het voer betaald werd.
er kwam geen reactie op.
 
nu ruim 15 maanden later hebben mijn dochter en die vriendin ruzie en ineens wil die vriendin haar vogels terug, met de toezegging dat ze mijn dochter ook wat geld geeft.
ze heeft in al die maanden hooguit een paar euro betaald aan de verzorging (toen ze al een aantal weken bij mijn dochter verbleven) en heeft ook nooit echt naar de vogels omgekeken, ook niet als ze op bezoek was bij mijn dochter. 
ze wil ze ook niet terug om zelf bij zich te houden, dat mag niet op de plek waar ze woont, maar om ze naar een ander opvangadres te brengen.
over 3 weken verhuisd mijn dochter en we zijn al bezig met het bouwen van een voliere.
lijkt mij toch dat de vogels bij ons veel beter af zijn dan bij weer een opvangadres.
bovendien zijn mijn 2 bijna 4 jarige kleinkinderen ontzettend gehecht aan 'hun' vogels en wij ondertussen ook.
 
wat zijn onze rechten?
moeten wij de vogels terug geven?