Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

R.
R.verhagen - 07-07-2016 15:44:03
Computers & Telefonie

Hoge reparatie kosten laptop

2,5 jaar geleden heb ik een laptop gekocht van toshiba.
een jaar later had ik een ongelukje met de usb-port, deze deed het daardoor niet goed meer, eigen schuld maar dit vonden we niet zo erg de laptop heeft er 3 en werkte verder nog goed.
pasgeleden begaf de laptop het helemaal, omdat hij buiten garantie viel heb ik hem naar een plaatselijke reperateur gebracht.
deze stelde vast dat de laptop geen stroom meer kreeg door een defecte chip op het moederbord van de laptop, geschatte kosten 180 euro.
maar rade aan omdat de laptop nog niet zo oud is om contact op te nemen met de verkoper.
dit heb ik gedaan, na contact met paradigit te hebben gehad werd de laptop naar paradigit opgestuurd met de klecht over de defecte chip.
een week later kreeg ik bericht, de laptop had fysieke schade aan de usb-port ontstaan door externe oorzaak, moederbord moest vervangen worden, kosten 762,- euro.
op een laptop met een nieuwwaarde van 450 euro vind ik dat een beetje gek, kost een moederbord dan 1,5x zo veel als een complete laptop.
heb hier navraag naar gedaan bij paradigit, zij vonden het ook vreemd, maar hun reperateur geeft aan dat dit de kosten zijn.
ik heb aangeven dat ik wist dat de usb-port defect was, maar dat de laptop ng werkte en het defect bij een ondeugdelijkechip zat.
maar de enige reactie die ik daar op kreeg was dat ik de kosten kon betalen voor de laptop of 72 euro voor de onderzoekskosten als ik mijn laptop terug wil.
mijn vraag is simpel, mag dit zo maar, er zit nogal een verschil in wat de reperateurs zeggen en de reperareur wil iets repareren dat ik niet gerepareerd wil hebben, ik wil alleen maar dat de chip die defect is gemaakt wordt zodat de laptop het weer doet, ik mis de usp-port namelijk niet.