Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

Sa
Sandra Duis - 04-08-2016 16:00:25
Geldzaken & Recht

Mag een particuliere opleiding een rekening sturen?

Dochter van 19 is bang dat zij niet wordt aangenomen op een reguliere opleiding en zoekt via internet naar een particuliere opleiding. om door te kunnen gaan, moet zij akkoord gaan met de algemene voorwaarden. die vinkt ze dan ook aan. ze schrijft zich via internet in.
binnen 10 minuten wordt ze gebeld dat ze is aangenomen op een reguliere ( dus goedkopere ) opleiding. vervolgens probeert ze een emailadres te vinden om zich weer af te melden. is er niet! de telefoon wordt niet opgenomen door de particuliere opleiding. ze probeert het iedere week.

na 6 weken neemt de particuliere opleiding contact op met haar met de vraag of ze nog geïnteresseerd is, omdat zij het inschrijfformulier niet heeft geretourneerd. nee, dan krijgt ze een emailadres waar ze zich kan afmelden. dat doet ze.
vervolgens stuurt de particuliere opleiding een rekening van € 575!!!  ze had zich niet afgemeld binnen zes weken, moet nu het volle pond betalen. terwijl de particuliere opleiding, imko, niets voor mijn dochter heeft gedaan, protesteer ik. vervolgens volgen er aanmaningen en wordt er gedreigd met het sturen van een deurwaarder. stond blijkbaar in de "algemene voorwaarden"! zij waren 6 weken niet te bereiken, het inschrijfformulier is niet terug gestuurd, nergens een handtekening geplaatst!
ben ik nu écht verplicht om deze € 575,- te betalen???

groet,
sandra duis, de moeder