Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

anonimus
anonimus - 08-08-2016 16:06:55
Geldzaken & Recht

Wooncompagnie nalatig?

1. onze woning is in dec.2014 gerenoveerd tot een 0 op de meter woning. daarvoor betalen wij een bedrag bovenop de huur. we hebben op het dak 33 zonnepanelen gekregen en hebben garantie gekregen tot een gebruik van 5984 kwh.
als we meer energie verbruiken moeten we ook nog een bedrag aan onze energieleverancier betalen.
alle informatie die er maar te vinden is over zonnepanelen, geeft aan dat de panelen 1x per jaar gereinigd dienen te worden om de maximale opbrengst te garanderen.
de verhuurder vind dit niet noodzakelijk en zegt dat een regenbui de panelen wel schoon wast. echter aangekoekt vuil en vogelpoep verdwijnt niet zelfs niet na diverse buien!

2.vanwege de maximale isolatie die is aangebracht was het noodzakelijk een ventilatiesysteem te plaatsen.
in de gebruiksaanwijzing van het systeem staat dat het i.v.m. onze gezondheid en goede werking van het systeem 1x per jaar gereinigd dient te worden door een gespecialiseerde ventilatieinstallateur.
de verhuurder doet dit niet.

is er in beide gevallen sprake van nalatigheid??