Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

Ch
Chris68 - 15-08-2016 13:29:13
Huishouden & Energie

Tips gevraagd voor een echt stille koelkast (tafelmodel)

Ik vroeg me af of hier mensen zijn die tips hebben voor een echt stille tafelmodel koelkast. als eigenaar van een klein appartement met open keuken is dit voor mij zeer belangrijk. onlangs heb ik mijn oude koelkast laten verwijderen en sindsdien heb ik al 3 nieuwe koelkasten in gebruik gehad (2 liebherrs en 1 zanussi). volgens de specificaties zouden die maar 38 db geluid mogen geven maar de bijgeluiden van de liebherrs (kraken en piepen) en de brom van de zanussi overstegen deze db's met gemak. met als gevolg dat ik lichtelijk krankjorem werd van de geluiden de hele dag door. 

navraag bij diverse 'deskundigen' in witgoedzaken leerde me dat deze klachten (over geluidsoverlast van de nieuwe modellen) veel voorkomen; het heeft te maken met een veranderd koelproces ter faveure van het milieu. kennelijk valt geluidsoverlast niet onder dat milieu ;)

om een lang verhaal kort te maken; ik zoek naar tips voor een werkelijk stille koelkast. wat de fabrikanten hierover beweren neem ik niet meer serieus. evenmin de vaak anonieme reviews op diverse vergelijksingssites. hopelijk zijn er hier objectievere tips. alvast bedankt.