Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

Ge
Geerart - 20-08-2016 22:39:59
Geldzaken & Recht

CAK: Blijvend correcties ontvangen over eigen bijdrage?

beste lezers,


 


wellicht zijn er velen die al bekend zijn met dit probleem. hopende dat ik en misschien ook anderen er ietsjes wijzer uit kunnen komen!


 


ik ontvang vanwege het ontvangen van zorg in een instelling maandelijks de factuur hiervoor. deze wordt netjes afgehouden van mijn rekening en tot voor kort heb ik hier geen problemen mee gehad.


medio maart kreeg ik een brief binnen van het cak waarin stond dat ik te veel aan eigen bijdrage heb betaald en daarom ontving ik die maand erop een bedrag van 3317,68. dit vond ik vrij vreemd vanwege de grootte van het bedrag. alle gemaakte kosten van het afgelopen jaar bleken ongedaan te zijn.


 


daarom heb ik gebeld met een medewerker van het cak. die vertelde mij dat ik hier recht op had omdat ik al een jaar geen zorg meer ontving. ik woon nog steeds op het zelfde adres met de zorg van 2 jaar geleden dus ik heb verteld dat dit een fout moest zijn.


dit bleek zo, maar werd niet alleen het bedrag van 3317,68 afgeschreven, maar ook nog eens extra: 3351,35 in totaal. 


 


van dat bedrag lig ik niet wakker, van al het geld wat terug moest ben ik afgebleven maar afgelopen maand kwam er weer een brief van het cak. u heeft te veel betaald!


en daarom kreeg ik ineens 3813,55 op mijn rekening gestort. ik belde natuurlijk meteen en deed mijn verhaal. nu bleek het geen fout te zijn en stond dit los van de fout die eerder is gemaakt. ''dit is geld waar u recht op heeft'' en na meerdere keren het niet te geloven werd de medewerkster een beetje ongeduldig met mij, dus besloot ik om er verder niet tegenin te gaan. maar ik heb het geld apart gezet.


 


gelukkig maar: vandaag een rekening binnen gekregen van het cak. dit keer was het verschil alleen zo rond de 900 euro. ik moet nu dus 4737,99 terugbetalen, alleen ben ik wel benieuwd waar het verschil vandaan komt. de brieven maken alleen niet zo veel duidelijk.


 


iemand een idee hierover?


 


gelukkig heb ik hier niet eerder mee te maken mee  gehad, maar het is toch best vervelend. wat hulp zou enorm welkom zijn!