Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ge
gemini61 - 01-11-2016 06:32:45
Geldzaken & Recht

Opruimen van boedel in verzorgingstehuis

Ik had door omstandigheden al 6 jaar geen contact met mijn moeder. ik heb pas bericht van haar dood gekregen op 26-10-2016 omdat de bank haar rekening moest sluiten. mijn moeder is in juli 2016 gestorven. zij verbleef (met indicatie) in een verzorgingstehuis. nu blijkt dat de verzorgingstehuis haar spullen heeft laten opruimen. mijn moeder had een lat relatie met een man en deze heeft laten bljken dat mijn moeder geen kinderen had en hij heeft toen met medeweten van de zorginstelling haar spullen opgeruimd. de zorginstelling stelt dat zij niet bemoeien met zaken van de inwoners, of er wel of niet erfgenamen zijn. er is geen codicil en geen testament. ik had toen al een slechte relatie met mijn moeder haar vriend dus hem nu benaderen heeft geen zin en ik heb zowiezo zijn gegevens niet.
ik had graag betrokken geweest bij het opruimen van haar spullen, zij had niet veel dus daar gaat het niet om. het gaat om de toch prettige herinneringen van vroeger. spaar me de verwijten dat ik dit voor haar dood bespreekbaar had moeten maken. die mogelijkheid was er wederzijds niet. 

is de zorginstelling in gebreken gebleven want er zijn toch altijd wettige erfgenamen? kunnen de spullen van overledenen zomaar weg worden gegeven zonder dat er een onderzoek is ingesteld? de zorginstelling stelt:


hierbij deel ik u mede dat ik bericht terug heb ontvangen van (naam klantbureau van zorginstelling)


 


daarin staat dat wij alleen met de bij ons geregistreerd staande contactpersoon(en ) van onze (overleden) bewoners zaken mogen bespreken.


wij kunnen u in deze niet verder helpen.


 


wij adviseren u om uw verzoek rechtstreeks te richten tot de bij u bekend zijnde contactpersoon.


vertrouwend erop u hiermede voldoende te hebben ingelicht.


hoe verder?