Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

jo
john.demmers - 31-12-2016 10:35:54
Vakantie & Reizen

KLM - werelddeal aanbod

Hallo,

op vrijdag 30 december probeerde ik een klm werelddeal vlucht te boeken.
we (mijn echtgenote en ik, allebei werkend in het onderwijs) probeerden een retourvlucht amsterdam-boston te boeken in de meivakantie.
de retour vlucht werd ons aangeboden voor de werelddealprijs van €1091,14 inclusief kosten, belastingen en toeslagen. dat leek ons wel wat. dus we wilden de tickets bestellen.
in de een-na-laatste fase van het betalingsproces krijgen we plots in beeld: "uw selectie is gewijzigd", terwijl we niets hadden veranderd.
niet alleen de selectie was gewijzigd, maar ook de prijs. was die eerst €1091,14 (2 pers) , nu plots €1467,14  (2 pers.)
een gigantisch verschil. ook wanneer we daarna twee losse retourvluchten probeerde te boeken met dezelfde criteria, gebeurde precies hetzelfde.
eerder een rip-deal, dan een werelddeal van de klm.

*********************
reactie van klm (samengevoegde) twitter-berichten:
hallo john, onze actietarieven zijn beperkt beschikbaar. tijdens de laatste stap in het boekingsproces doet het systeem nog een laatste check op de beschikbaarheid. het kan dan inderdaad voorkomen dat het tarief hoger wordt. we snappende teleurstelling die dit kan veroorzaken.
in dat geval zijn de gekozen boekingsklassen niet combineerbaar of beschikbaar. dit wordt tijdens de laatste stap gecheckt door het systeem. we snappen dat dit vervelend is, maar kunnen dit helaas niet veranderen. onze excuses!
*********************

ik begrijp dat er misschien enkele (misschien zelfs enkele tientjes) euro's verschil kan zijn, maar € 187 per ticket verschil vind ik nogal gortig. dat is een opslag van bijna 35%.

kan dit zomaar?