Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

bi
bijns - 13-01-2017 13:04:59
Garantie & Verzekeringen

Zorgverzekeringsplichtig indien uitgeschreven bevolkingsregister?

Sinds februari j.l ben ik (samen met mijn partner) uitgeschreven uit het bevolkingsregister in nederland ivm reizen en werken in het buitenland. omdat mijn zorgverzekeraar unive alleen spoedeisende zorg in het buitenland dekt heb ik een reisverzekering bij allianz afgesloten. 

mijn partner begreep van zijn zorgverzekeraar elders dat wanneer je niet ingeschreven bent in het bevolkingsregister je ook niet zorgverzekerd kunt zijn bij hen. 
bij unive moest ik een toetstingsformulier invullen om de zaak te bekijken en kreeg ik na maanden te horen dat ik gewoon verzekerd momest blijven bij hen (maar niks wordt gedekt in het buitenland) omdat ik korter dan drie jaar in het buitenland ben. onlangs belde ik de klantenservice van unive om de verzekering op te zeggen en toen vertelde de medewerker mij dat je niet verzekerd kunt zijn als je niet ingeschreven bent in het nederlandse zorgverzekeringssysteem. 

nou verteld de rijksoverheid mij dat het van de zorgverzekeraar afhangt en heb ik bij unive om hun voorwaarden/regelgeving gevraagd waar zij het toetsingsformulier aan toetsen. tot dusver geen reactie,

hebben jullie enig idee hoe dit zit? dank voor de hulp! met vriendelijke groeten, anne bijnsdorp