Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

Kr
Krisskross - 20-01-2017 21:01:21
Geldzaken & Recht

Reïntegratie ziektewet - WIA/WGA

Hallo beste lezer,

om een lang verhaal samen te vatten; ik loop ruim 4 jaar met rug- en andere pijnklachten welke elk jaar erger werden en nog steeds aan het toenemen zijn. gelukkig wel iets minder omdat we er inmiddels achter zijn gekomen waar dit door komt en ik nu de juiste medicatie kan gebruiken. ik heb namelijk de ziekte van bechterew (vorm van reuma, gewrichtsontstekingen). dit was voor mijn oude werkgever een reden om mijn contract niet te verlengen. ik belandde in de ziektewet. nu is het zo dat ik recht heb op een wia-uitkering (wga) als mijn ziektewet afloopt. 
psychisch gaat het ook nog niet helemaal lekker en dit heeft verband met onder andere de chronische aandoening. ik zit inmiddels ook in een revalidatietraject. ondanks dit alles weerhoud het mij er niet van om weer aan het werk te gaan. sterker nog, ik wil niets liever. alleen zal ik niet zo snel een werkgever gaan vinden die zal staan te springen om een (gedeeltelijke) arbeidsongeschikte aan te nemen. nu
vraag ik mij af. is het uwv 'verplicht' mij te blijven begeleiden met reïntegreren totdat ik een werkgever heb gevonden?