Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

Ca
CaroB - 22-01-2017 15:56:06
Geldzaken & Recht

Forensenbelasting

Wij hebben sinds 2 jaar een huisje op een park in drenthe. om dat te kunnen betalen hebben we flink gespaard. dus denk niet dat we miljonairs zijn.
wat ons in het verkeerde keelgat schiet is de onwijs hoge forensenelasting (wat een woord, we zijn geen forensen, ik heb in mijn leven al genoeg geforensd van en naar mijn werk). een bedrag van 690 euro. dat staat in geen verhouding tot bv. de ozb belasting die we moeten betalen die veel lager is. als ik deze site doorworstel zie ik dat wij niet eens zo'n hoog bedrag betalen, het kan nog veel erger. mijn vraag is deze: in hoeverre klopt het dat je een gemeentelijke belasting moet betalen voor een huisje terwijl je niet eens de keuze hebt om daar permanent te vertoeven. en by the way inspraak over de hoogte van de forensenbelasting die zo'n gemeente heft heb je ook niet want je woont er niet!
en voor dat er weer een wijsneus antwoordt dat je het ook kan verhuren. we hebben het niet gekocht om er geld aan te verdienen. we willen gewoon een huisje in een gebied waar we van de natuur kunnen genieten.