Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

Ro
Ron2000 - 24-01-2017 14:55:23
Auto & Vervoer

Scootmobiel en woningstichting

beste lezers, ik heb een vraag over een aanvraag van een scootmobiel. 
afgelopen jaar in augustus heb ik een scootmobiel bij de wmo aangevraagd en dat werd zonder problemen goedgekeurd. ik heb nl de ziekte van bechterew. meteen vertelde de beste man van de wmo dat er een probleem is met het opladen in onze flat. er is een speciale ruimte voor om scootmobiels in te parkeren echter deze staat vol. hij zou met de woningstichting overleggen en met een oplossing komen. die oplossing kwam niet en nadat ik zelf gebeld had werd me verteld dat ik op de wachtlijst stond tot er een plekje in de ''oplaadruimte'' vrij kwam. er staan er 8 in. ik kwam met het idee om een speciaal hiervoor ingerichte zee-container op de parkeerplaats te zetten, hier kunnen er veel in en dan is het probleem opgelost. wmo eist namelijk dat de scootmobiel in een afgesloten ruimte staat. en de woningstichting accepteert niet dat een scootmobiel in de lift gaat, dit in verband met beschadigingen en (naar hun zeggen) voor de brandweer. anders was het probleem ook opgelost, namelijk in de woning plaatsen. het idee van de zee-container werd zeer goed ontvangen en er zou aan gewerkt worden. mij werd gevraagd om mee te denken, ik heb dus zelf het verhuurbedrijf van zee-containers gebeld en er zijn er speciaal voor scootmobiels. met een makkelijke deur voor oudere en afsluitbaar. na een tijdje werd deze afgewezen, of te duur maar geen duidelijke reden. in de tussentijd zijn er meerdere aanvragen bij wmo geweest voor scootmobiels, en iedereen staat op de wachtlijst. de woningstichting wil eerst overleggen wat eraan te doen is, hoe een ruimte evt te vergroten is en wat dat evt gaat kosten.... kortom, dit gaat nog wel even duren. gesproken wordt om deze gesprekken in de zomer te laten plaatsvinden en daarna wordt er vergaderd over hoe nu verder. mensen zitten nu aan huis gekluisterd omdat ze niet of moeilijk weg kunnen. ik evenzo. het heeft voor mij een aantal jaar geduurd om eraan toe te geven maar afgelopen jaar was dat dus zo en deed ik de aanvraag. we zitten nu bijna in februari '17. de deur uitgaan kan niet, lopen gaat niet of nauwelijks, de brievenbus is het maximaal haalbare. dit geld voor mij maar wat ik de laatste weken hoor, voor meerdere bewoners in de flat en die staan dus ook op een wachtlijst. 


wat is hieraan te doen? de beste man van de wmo heeft mij verteld dat een aanvraag binnen 8 weken moet zijn afgehandeld. mijn dossier is nu tijdelijk stopgezet tot er een oplossing vanuit de woningstichting komt. er wordt erg vaak gebeld met de woningstichting maar afgeschoven op collega's, of ''we zijn ermee bezig''. bellen, mailen, erheen gaan. niks helpt. zou de consumentenbond kunnen helpen? of een andere instantie die wat druk kan uit oefenen? graag advies... 


mvg.