Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

Da

Ik krijg mijn geld niet terug

Goedemiddag,

4 april 2016 hebben mijn moeder en ik kaartjes besteld voor de musical "the lion king" bij het bedrijf www.eventim.nl.
de voorstelling waar wij naartoe zouden gaan zou plaatsvinden op donderdag 24 november 2016 20.00 uur in scheveningen.
omdat we eigenlijk altijd een annuleringverzekering afsluiten, hadden we dat dit keer ook gedaan, aangezien je nooit van te voren kan weten wat er gebeurd.

helaas kregen wij op zondag 20 november het slechte nieuws te horen dat onze neef was overleden en de crematie zou plaatsvinden op donderdag 24 november om 17.00 uur.. het is natuurlijk vanzelfspreken dat wij daarom de voorstelling wilden annuleren.
ik had gebeld naar het bedrijf waar we de tickets hadden besteld en die vertelde mij dat ik allerlei formulieren moest invullen en deze dan naar hun kon opsturen, zodat wij het geld terugkregen wat we hadden betaald.
nu bleek enkele weken later dat dit geen geldige reden was om het geld terug te krijgen, omdat het ging om een "derde-graadsfamilielid".
nu is onze familie moluks en zijn wij heel hecht met elkaar, dus in onze ogen voelt ook hij als een eerste-graadsfamilielid.

wat ik helemaal belachelijk vond is dat ze ons de voorwaarden toestuurden en daarin stond:

5 dekking annuleringskosten
5.1 uitkering wordt verleend voor annuleringskosten als gevolg van een onzekere gebeurtenis als genoemd in 5.1.1 t/m 5.1.6. recht op uitkering bestaat voor alle verzekerden met een maximum als genoemd in 6.1.
5.1.1 overlijden, ernstige ziekte of ernstig ongevalletsel van verzekerde.
5.1.2 overlijden, ernstige ziekte of ernstig ongevalletsel van familieleden in de 1e of 2e graad of huisgenoten van verzekerde.
5.1.3 complicaties bij zwangerschap van verzekerde of partner.
5.1.4 materiƫle beschadiging (schade aan zaken/stoffelijke objecten) van eigendom, huurwoning van verzekerde of het bedrijf waar hij werkt, waardoor zijn aanwezigheid dringend nodig is.
5.1.5 een medisch noodzakelijke ingreep die verzekerde, zijn partner of een bij hem inwonend kind onverwacht kan ondergaan.
5.1.6 (verergering van een bestaande) ziekte of ongevalletsel van een familielid in de 1e graad, dat daardoor dringend zorg nodig heeft van verzekerde en niemand anders dan verzekerde deze zorg kan verlenen.

het is toch van de zotte dat het wel vergoed werd als er een "huisgenoot" van ons overlijdt, maar een neef waar wij heel close mee waren niet. aangezien het al een verdrietige situatie was, maakte het feit dat dit geen "geldige reden" was ons nog vele malen verdrietiger..

met vriendelijke groeten,

daisy berendsen