Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

er
eriksla - 10-02-2017 19:06:27
Computers & Telefonie

Roaming kosten verdwijnen, mag T-mobile deze regel op deze manier ontwijken?

T-mobile heeft voor sim-only momenteel twee smaken abonnementen: "go" en "basic". het "go" abonnement geeft specifiek aan dat gebruik van de internetbundel in de eu kan en bij het "basic" abonnement wordt aangegeven dat dat niet kan. op dit moment is dat duidelijk en logisch. voor de "basic" klanten, zijn er de travel & surf passen.

maar dan de regel vanuit de eu, dat providers geen roaming-kosten meer mogen doorberekenen per juni 2017. ik interpreteer dat als dat je vanaf dan ook met het "basic" abonnement met de eigen bundel in het buitenland (eu) mag internetten, de provider mag immers geen onderscheid meer maken tussen eigen land of ander eu land.

ik heb dit voor de zekerheid nagevraagd bij t-mobile en daar is men heel stellig: ook na juni 2017 is er bij het "basic" abonnement géén sprake van eigen internet bundel gebruiken in het buitenland. men claimt dat men tegemoet komt aan de regel door een abonnement ("go") aan te bieden waarbij dat wel het geval is. dit is naar mijn idee op z'n minst een creatieve interpretatie van de regel. of mag t-mobile dit doen? even voor het beeld: het goedkoopste "basic" abonnement is 8 euro per maand, het goedkoopste "go" abonnement is 19 euro per maand. je betaalt dus het hele jaar 137% opslag om in die twee weken dat je in frankrijk zit te kunnen internetten voor een redelijk bedrag. dan is het altijd nog véél goedkoper om een travel & surf pas af te nemen. en dat kan volgens mij nooit de bedoeling zijn geweest van de eu-regel?

komt t-mobile hiermee weg, is hier inderdaad de mogelijkheid de wet interpreteren volgens de letter in plaats van de geest? zijn we met een dooie mus blijgemaakt?