Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

pedromatser
pedromatser - 12-02-2017 13:38:12
Geldzaken & Recht

Wie heeft ervaringen met juistheid van omschrijving veilingkavels kunstaankoop?

Wie heeft ervaringen met juistheid van omschrijving veilingkavels kunstaankoop?

ik heb op een veiling bij zadelhoff in hilversum een aantal jaren geleden een drietal litho's van dali gekocht, of dat was in ieder geval wat de omschrijving was in de catalogus. werken waren ook gesigneerd door dali, en ervan uitgaande dat ik bij een gerenomeerd veilinghuis koop de taxateurs zijn heb ik geen moment het idee gahad dat de werken niet echt zouden zijn.

nu ik een van de 3 werken wou verkopen omdat hij minder bij de rest past en we er geen plaats voor hebben, heb ik deze angeboden op catawiki. na foto's gestuurd te hebben kreeg ik meteen een mailtje terug dat het werk vals was en ze het niet aan konden bieden.
ik ben daarop verder gaan zoeken hoe dit zit en met de hulp van nick van http://fakedali.blogspot.nl/ kwam ik er achter dat er heel veel valse dali's in omloop zijn en dat bekent is en dat die gemakkelijk te herkennen zijn, zeker voor iemand wiens werk het zou moeten zijn om zaken te taxeren!

ik heb daarop zadelhoff aangesproken ze de aankoop factuur met de vermelding mee gestuurd en de informatie die ik gevonden had en ze de vraag gesteld hoe kan dit nu als het algemeen bekent is en eenvoudig te controleren hoe kan het dan dat een veilinghuis waar "hoegenaamde experts" werken dat niet zien en toch deze valse stukken ter veiling aanbieden?

het antwoord van mevrouw zadelhoff was , we hebben ons boekhoud systeem gewijzigd en kunnen dat niet meer nakijken (kortom pech gehad en zoek het maar uit)
op mijn antwoord mail hierop heb ik al helemaal geen antwoord meer gekregen, als ik de algemene voorwaarden van veiling bedrijven lees zijn ze werkelijk helemaal nergens verantwoordelijk voor en kunnen nergens op aangesproken worden, als ik een klacht in wil dienen bij de beroeps organisatie met ik eerst 150 euro betalen en als dan uiteindelijk de conclusie is "ja conform de algemene voorwaarden zijn veilingmeesters nergens vernatwoordelijk voor dan ben ik die ook nog kwijt, dubbel opgelicht zou ik zeggen!
ben benieuwt of er meer mensen dergelijke ervaringen hebben met veilinghuizen, als consument denk je dat daar de expert zit die er in ieder geval voor zorgd dat wat je koopt ook is wat ze zeggen, maar niks blijkt minder waar te zijn en naar ik begrijp is het feit dat ze dit soort dingen bewust laten staan in hun voordeel omdat het dan meer opbrengt en dus ook meer voor hun opleverd.
wel een positieve zaak dat catawiki daar niet aan mee doet.