Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

Ke
Kersepit - 21-02-2017 09:20:20
Huishouden & Energie

Overstappen energieleverancier

April 2016 wilde ik overstappen van energieleverancier, te weten van energiedirect (ed) naar greenchoice (gc). de reden hiervoor was dat het goedkoper zou zijn. de overstap is niet doorgegaan omdat ik nog tot en met januari 2017 een contract had bij ed en een flinke boete zou moeten gaan betalen.
de koop is dus niet doorgegaan en eind van het jaar zouden we weer contact met elkaar opnemen.
eind 2016 hebben we dat gedaan maar ik kon niet besluiten over te stappen omdat ik mijn verbruik nog niet wist en nog geen jaarafrekening had van gas en stroom.
in januari heb ik contact met ed die me een flinke korting aanbieden. ik besluit nog een jaar te blijven.
wat schetst mijn verbazing: een dag later ben ik toch overgegaan naar gc. want, zo zegt gc, je hebt een bindend contract afgesloten in april 2016. dat heb ik volgens mij niet, zij zeggen van wel.
dit scheelt me € 30,00 per maand. van gc kan ik weer terug naar ed, maar ik vind toch dat het verhaal van gc niet klopt. dus daarom richt ik me tot jullie. misschien kan ik helemaal niet met mijn verhaal bij jullie terecht maar jullie weten vast de juridische weg die ik moet bewandelen. mijn motivatie is dat ik enorm genoeg heb van alle cowboy toestanden die energieleveranciers (en een maand ervoor de zorgverzekeraars) uithalen. en ik zou er graag mijn steentje aan bijdragen dat hier een einde aan komt. het is zo ontzettend ondoorzichtig: ik heb best even op school gezeten maar ik snap niets van mijn jaarafrekening, ook al zoiets. dus als jullie me een beetje op weg kunnen helpen, heel graag.
met vriendelijke groet,
judith [persoonsgegevens verwijderd - redactie]