Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

Ma
Maartje K. - 21-02-2017 21:44:40
Winkels & Webshops

PostNL Extra@home: witgoed bezorgservice

Ik heb gisteren via mediamarkt een nieuwe wasmachine bezoorgd gekregen. dit werd bezorgd via postnl extra@home, waarbij ik extra had betaald voor witgoed bezorgservice. handelingen waarvoor ik heb bijbetaald zijn o.a.:

- plaatsen van de machine op een verdieping
- aansluiten van de machine
- verwijderen van verpakingsmateriaal van de nieuwe machine
- meenemen van de oude machine

voorwaarde was dat ik de oude machine zou ontkoppelen. dat had ik niet gedaan. de bezorger wilde de oude machine niet meenemen, omdat hij bang was voor restwater in de wasmachine, die nieuwe apparatuur die in zijn vrachtwagen zou kunnen beschadigen. daar kan ik nog in meegaan, ik heb iets nagelaten wat ik had moeten doen.

echter: de 'hoofd'bezorger (ze waren met zijn 2-en) wilde pas na een smeekbede de nieuwe machine naar boven brengen en heeft deze ook niet uit de verpakking gehaald (het is niet te doen om in je eentje een wasmachine op te tillen van een piepschuimen bodem). verder wilde hij niet de oude machine op de begane grond zetten. dus deze is op de 1e verdieping achtergebleven. het uitpakken van de nieuwe machine en op de begane grond neerzetten van de oude machine heeft niets te maken met eventuele waterschade aan nieuwe apparatuur in zijn vrachtwagen. een klacht bij de mediamarkt leverde niets op: die zeggen dat als je niet aan de voorwaarden voldoet, geen enkele van de handelingen waarvoor je hebt betaald hoeft te worden uitgevoerd.

is dit redelijk, billijk en rechtsgeldig?