Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

Je
Jessekleinentink - 28-02-2017 00:27:55
Geldzaken & Recht

Flinndal stuurt incassobureau, wat moet ik doen

Hoi, 

in december 2016 ben ik gebeld door flinndal. ze vroegen of ik gratis vitaminepillen wou. ik dacht ja doe maar. dus dat zei ik ook. later ontvang ik weer een pakket. ik dacht: dit moet een fout zijn en ik belde flinndal. ik gaf aan dat ik niets meer wilde ontvangen en dat ik het pakket terug zou sturen. dit ben ik echter vergeten.

inmiddels is het februari 2017 en ik ontvang van een incassobureau een rekening van 80(!) euro. ik kan me niet voorstellen dat dit bedrag van mij geeist kan worden. in de mails van dit bureau worden allerlei artikelen uit het wetboek aangekaart.

nou heb ik dus vandaag voor het eerst het pakket geopend en daar stond een bedrag van 40 euro in. ik vind dat flinndal niet transparant is over zijn prijs en bedoeling met het eerste telefoongesprek. ik vraag me af of ik op basis hiervan iets kan uithalen. ik weet namelijk 100% zeker dat dit bedrag nooit is genoemd en dat ik er nooit akkoord mee ben gegaan. ook tussen mijn e-mails kon ik niets vinden, terwijl de servicemedewerkster zei dat ze mij meerdere betalingsherrinneringen hadden gestuurd.

20 minuten lange telefoongesprekken met consuwijzer en een hele poos googlen mochten niet baten. ik weet echt niet meer wat ik moet doen, terwijl de tijd bij het incassobureau tikt.

morgen ben ik van plan consuwijzer te bellen met de volgende vragen:
1. heeft flinndal de plicht om me te bewijzen dat ik akkoord ging met 40 euro kosten?

2. kan ik beroep doen op niet transparant zakendoen?
3. hoe doe ik dat?

misschien kan iemand op dit forum me ook helpen. alvast bedankt als je de tijd neemt om te reageren.

als je nog wat tips hebt in het algemeen, of ervaring met dit soort dingen, laat het dan ook weten.