Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

vn
vnoort - 04-03-2017 18:59:45
Computers & Telefonie

Ransomware.

Beste kassafans,

waarom hoor ik nooit iets over een hele eenvoudige en veilige manier (operating system voor de pc) om de problemen met virussen, bots en ransomeware te vermijden.

draai voortaan met bijvoorbeeld linux ubuntu 16.04 open source software. bij dit operating systeem zijnj geen virussen bekend en je bent er (praktisch)zeker van geen slachtoffer te worden van gangbare computercriminaliteit. denk ook aan veel veiliger internetbankieren met linux.

windows is het favoriete doelwit van de makers van malware. de kans dat louche sujetten meeloeren terwijl u uw bankzaken regelt of uw creditkaartgegevens intikt, is daarom verre van denkbeeldig. de oplossing? bankieren via linux!

digitale inbraakpreventie is dus een must. een redelijk onbekende optie daarbij is om niet in windows maar in linux te bankieren via internet. u hebt dan een pc met windows als belangrijkste besturingssysteem en linux als reserve-systeem, voor die momenten dat het écht veilig moet. dat klinkt misschien drastisch en ingewikkeld, maar dat valt reuze mee. de populairste linux-distributie (linux-soort) ubuntu laat zich op een windows-pc zonder veel moeite installeren als tweede besturingssysteem. firefox maakt standaard deel uit van ubuntu, chromium (de open source-variant van chrome) kunt u er desgewenst eveneens op installeren.

het zeker net zo eenvoudig/moeilijk als windows en mac. zeker voor ouderen en goed en veilig systeem.


mg
friso van noort