Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

al
albot1963 - 08-03-2017 13:23:15
Garantie & Verzekeringen

Weigering autoverzekering door Centraal Beheer door bewind voering. Wie heeft ook deze ervaring?

Ik ben bewindvoerder van mijn zoon omdat hij een vorm van autisme heeft. om te voorkomen dat hij schulden zou kunnen maken is er besloten om hem onder bewind te stellen. dit gaat heel goed. het gaat zelfs zo goed dat hij, doordat hij al een lange tijd werkt, nu een auto kan kopen zodat hij met de auto naar zijn werk gaat. afgelopen weekend hebben we een leuke auto gekocht en deze mag hij morgen halen. althans als ik een verzekering kan vinden.

via internet kwam ik uit bij centraal beheer, even apeldoorn bellen. omdat hij onderbewind staat wil ik dat alle post via mij gaat en dus leek het makkelijk om te bellen. ik heb dit weekend het verzoek gedaan mij terug te bellen na het weekend. omdat ik maandag niet was terug gebeld heb ik zelf gebeld. ik heb de hele situatie uitgelegd en aangeven dat de post adres die van mij is. de medewerkster vroeg of ik even geduld had en toen ze terug aan de lijn kwam krijg ik te horen dat zij geen mensen accepteren die onder bewindvoering staan. verbaasd als ik was vroeg ik waarom dit zo was. dit was hun polici!!!!

direct heb ik contact opgenomen met de justitie of dit mag. dat je op grond van dat je onder bewind staat geweigerd mag worden. dat mag dus niet. er is totaal geen gegronde reden waarom dit mag. dus weer terug gebeld. krijg een andere medewerkster aan de telefoon die net zo verbaasd was als ik en zei dat dit niet zo was, dat hij dus wel verzekerd kon worden bij hun. het enige wat ik moest doen is de beschikking van de rechter sturen dat ik bewindvoerder was op sturen en ook de nodige gevens voor de verzekering vermelden. ik zou dan de volgende dag direct antwoord krijgen wat belangrijk was omdat de verzekering 2 dagen later in moet gaan. het antwoord kwam 3 minuten later en luide dat ik binnen tien dagen antwoord op mijn email kon verwachten. en dus weer bellen want zolang kon ik niet wachten. weer kreeg ik een andere medewerker aan de lijk die graag wilde helpen naar een oplossing. na even in de wacht te hebben gestaan kwam zij met de mededeling dat centraal beheer geen mensen accepteren die onder bewind staan.
ze heeft netjes een verzoek verstuurd naar haar collega die over acceptatie om contact met mij op te nemen over de weigering en het feit dat dit niet mag.

vandaag ben ik gebeld door deze collega met de simpele mededeling dat centraal beheer geen mensen accepteerd die onder bewind staan. op mijn verwijzing dat dit niet mag kreeg ik als antwoord dat dit hun polici is.

ik ben hier verbaasd en boos over dat dit gebeurd. dat het hun niet uit maakt dat er groep mensen onterecht niet wordt geaccepteerd en op kosten wordt gejaagd. deze verzekering past het beste bij mijn zoon en daarom wilden ik deze. andere verzekeringen zijn 5 tot 30 euro duurder per maand. het is dicriminerend dat deze groep mensen weg gezet worden als "mogelijk dure" mensen omdat, en dit vul ik zelf even in, ze geld problemen en persoonlijke problemen hebben.

juist om te voorkomen dat ze in geld problemen komen of persoonlijk problemen krijgen is bewind voering bedoeld hun hier tegen te beschermen.

ik vind het rond uit schandalig dat mensen om deze reden niet geaccepteerd worden.
foutje!!!!! in elk geval heeft het geen zin om even apeldoorn te bellen.

zijn er meer mensen met deze ervaring en wie weet wat je hier aan kan doen.

groetjes bert