Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

De
DennisValk - 18-03-2017 13:48:29
Geldzaken & Recht

Wat doe ik als de invoerrechten veel te hoog berekend zijn en DHL niet reageert?

Een hoesje voor mobiel in usa besteld. dan komen er invoerrechten en btw terwijl dat volgens de informatie van de belastingdienst niet nodig is, want het bedrag van het hoesje is te laag. maar dan nog berekent dhl dat ik voor een hoesje van $40,- en $17,65 verzendkosten, wordt nederlandse btw (vat) a euro 27,30 brekend. ze geven aan dat 21% btw gerekend wordt over van hoesje en de verzendkosten. dat zou dan €11.45 zijn en niet 27,30. heel bijzondere berekening.

verder meldt dhl

berekening administratieve kosten (payment deferment)


dhl heeft de door u te betalen kosten reeds aan de douane betaald. voor deze service berekent dhl 2% administratieve kosten, met een minuimum van € 14,50.

dat vind ik ook heel erg veel voor ongevraagd uitvoeren van een dienst voor mij en daar ook nog eens zo'n hoog bedrag voor vragen, absurd eigenlijk.

dus met nog eens extra administratiekosten moet ik € 44,85 invoerrechten betalen voor een hoesje dat $40 kost, dat kan toch niet de bedoeling zijn.

nadere uitleg en specificatie wordt door dhl niet gegeven, ze komen met een standaard antwoord. volgens mij is hier een fout in de berekening gemaakt, maar zij dreigen nu met incasso. 

heeft iemand hier ervaring mee? wat kan ik verder nog tegen doen?