Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

Fr
Frank Ceulen - 13-04-2017 12:55:38
Huishouden & Energie

Slimme meter

Ik kreeg van essent te horen, dat ik euro 373,= moet bijbetalen, ondanks, dat ik mijn maandbedrag heb verhoogd van 90 tot 137 euro per maand. zij vertellen mij, dat de verhoging een gevolg kan zijn van de plaatsing door enexis van de slimme gasmeter op 10-10-2016. eneco heeft contact met mij opgenomen en stelde, dat ik jaren te weinig gas had verbruikt in verhouding tot andere alleenstaanden. ik stel, dat mijn gedrag niet is veranderd en ik een trui aantrek, wanneer ik het wat kouder heb. de thermostaat staat al jaren op 20,5 graden.
als ik een ijking van de meter wil, moet ik e385,= betalen, die ik terugkrijg, wanneer de meter ondeugdelijk blijkt te zijn. dat betekent, dat ik voor e750,= kind van de rekening ben. essent stelde mij voor, u hiervan op de hoogte te stellen. hoe krijg ik een ijking, waar ik recht op heb?