Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

Jo
John87 - 06-06-2017 14:17:45
Computers & Telefonie

Verdacht telefoontje van Platform voor Vaste Lasten

Ik ontving een zeer verdacht telefoontje van anouk van 'platform voor vaste lasten' (platformvoorvastelasten.nl). 
ze claimen onafhankelijk energie te vergelijken voor consumenten. na wat research kwam ik op hun website en kwam ik erachter dat ze geen kvk-nummer op de website hebben staan. daarom vroeg ik anouk hiernaar. de leidinggevenden van anouk kwam vervolgens aan de lijn en gaf aan 'wij zijn geen fictief bedrijf en hoeven daarom geen kvk-nummer te hebben.' waarop ik gaf aan, dat juist fictieve bedrijven geen kvk-nummer hebben - want ze zijn fictief en bestaan dus niet - en alle andere bedrijven wel. waarop mevrouw nogmaals haar uitspraak uitgebreider herhaalde. waarop ik de website van de kvk geciteerd heb: 'zowel non-profit-instellingen (verenigingen, stichtingen) als profit-organisaties (bv's, coöperaties, maatschappen e.d.) moeten ingeschreven staan in het handelsregister'. het kwam een beetje over alsof hen ooit iets gezegd was over 'het niet zijn van een fictief bedrijf als iemand er naar vraagt' en ze dit verkeerd onthouden hebben icm het niet hebben van een kvk-nummer. op mijn citatie van de kvk gaf de leidinggevende van anouk aan dat zij geen winst maken en daarom geen kvk-nummer hebben. wederom aangegeven dat dit niet uitmaakt, elk bedrijf heeft een kvk-nummer. en waar word zij en de andere medewerkers dan van betaald? haar antwoord: 'dat doet mijn werkgever. ik weet niet waar het vandaan komt, maar we maken geen winst. dat heb ik me ook nooit afgevraagd.' of ze dan subsidies krijgen vanuit de overheid of haar werkgever dit uit eigen zak betaalt, wist ze niet. vervolgens gaf ze aan dat het platform een dochteronderneming is en ze daarom geen kvk-nummer hebben. wat ook niet correct is. na een lang warrig verhaal en meerdere keren doorgevraagd te hebben, kwam er geen duidelijk antwoord of kvk-nummer. omdat ik toch zeker wilde weten dat ik het zelf niet bij het verkeerde eind had, heb ik de kvk gebeld.

bij navraag bij de kvk bleek na even zoeken door de kvk zelf dat het 'platform voor vaste lasten' een handelsnaam (geen dochteronderneming) is van project, advies en training b.v., kvk-nummer: 64807347 met adres 

zonnebrink 63 01


7101nb winterswijk ingeschreven sinds 23 december 2015. deze b.v. heeft geen nevenvestigingen ingeschreven bij de kvk, terwijl het 


platformvoorvastelasten volgens hun eigen website gevestigd is op kroonpark 2 6831 gv in arnhem.
de kvk vond het erg vreemd dat het verhaal zo warrig was en ze niet hun kvk-nummer gaven. 'het is verplicht je kvk-nummer te verstrekken. deze dient ook op je website te staan.', alsdus de kvk.

na nog wat research blijkt dat het  platform voor vaste lasten waarschijnlijk alleen samenwerkt met aanbieder engie en vervolgens doen alsof dit de goedkoopste is. 

dus op z'n minst niet echt zuivere koffie!