Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

Qw
Qwurty - 14-06-2017 22:34:00
Geldzaken & Recht

Gedeeld dakterras

Beste lezer,

ik woon samen met 2 andere huurders in een studentenhuis met gedeelde badkamer/ keuken/ wc én dakterras. nu is het probleem dat het dakterras enkel bereikbaar is via de kamer van de huurder die de deur altijd op slot doet. hierdoor kunnen de andere huurder en ik niet op het dakterras bij lekker weer. ook is het dakterras de enige weg naar buiten mocht er ooit brand zijn beneden... lekker als 'ie dan op slot zit...

nu is mijn vraag: kan huisgenoot 'gedwongen' worden een sleutel op een bepaalde plek te leggen, zodat wij gezamenlijk gebruik kunnen maken van het dakterras zoals vermeld staat in het huurcontract én indien nodig het dakterras als vluchtroute kunnen gebruiken? ik heb al meerdere malen met huisgenoot proberen te overleggen over deze kwestie, maar het antwoord blijft: "ik doe mijn kamer op slot wanneer ik dat wil". hier heeft huisgenoot ook wel weer een punt, maar dan had huisgenoot niet een kamer moeten nemen grenzend aan een gezamenlijk dakterras. 

ik twijfel om naar de huisbaas te stappen. wat denken jullie?

mvg,