Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

va
van_summeren29 - 28-06-2017 14:01:28
Geldzaken & Recht

Is een ingebrekstelling/laatse aanmaning van betalen per mail rechtsgeldig

Ik heb een tweetal aanmaningen van een betaling van 29,- euro in mijn mailbox over het hooft gezien. deze waren terecht gekomen in main ongewenste mail box. vandaag ondekte ik dat ik de rekening nog moest betalen. direct wilde ik die 29,- euro overmaken en klikte op de link in de mail waar ik dit kon doen. tot mijn verbazing was dit niet meer mogelijk omdat ik een dag te laat was met het betalen en dat het nu uithanden was gegeven aan intrum justitia. in mijn spamboxx zag ik dat de laatse aanmaning was verstuurd op 21 juni 2017 en dat ik binnen 5 dagen te moeten betalen. het is vandaag 28 juni dat ik tot de ondekking kwam van hun verstuurde  mail. nu vraag ik mij af of een termijn van 5 dagen juridisch rechtsgeldig is, dit is volgens mij als particulier 14 dagen??
en of ze verpicht zijn bij in gebrekstelling dat schriftelijk te moeten doen, art 6:82 lid 1 bv,of gaat dit anno 2017 niet meer op.
volgens het incassoburo hoeft een schuldeiser dat niet meer te doen en volstaat een email te sturen aan de wet van 2017.
ik ben nog van de ouderwetse stempel en ontvang graag mijn facturen via de post waar ik nog ouderwets een in en een uit postvakje op mijn buro heb staan, er is hierdoor nog nooit iets mis mee gegaan in mij administratie. mijn briefenbus bevat geen ongewenste postvak.