Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

Pi
Pinkman - 07-08-2017 19:04:56
Geldzaken & Recht

Foutieve taxatie

Op 22 mei 2017 is er in opdracht van mijn bank de sns een taxateur geweest om mijn appartement te taxeren als tegentaxatie op de taxatie van de koper.
die taxateur van de sns moest ik betalen (€500) om in aanmerking te komen voor kwijtschelding van restschuld via nhg. de taxatie van de koper was € 105.000 en de taxatie van de taxateur van mijn bank was € 118.00. de taxateur van mijn bank kwam 15 minuten te laat, was niet meer dan 4 minuten in het appartement en hoefde de kelder en groepenkast niet te zien. hij liet mij een a4 zien met dezelfde soort appartementen die in de omgeving reeds waren verkocht. in het taxatie rapport staat 58m2 terwijl mijn appartement 48m2 is. er zijn dus 2 soorten appartementen bij ons in de buurt en van de buitenkant is niet te zien welk appartement er 48m2 of 58m2 is. hieruit blijkt dus dat de taxateur van een groter appartement (58m2) de gegevens heeft overgenomen. ik heb de bank (bijzonder beheer sns) direct gezegd (helaas telefonisch, maar de werknemer weet het nog wel) dat ik niet wil betalen voor de wanprestatie en onjuiste taxatierapport van de taxateur en dat ze die taxateur er op zouden aanspreken. op 26 juli ontvang ik tot mijn grote verbazing een brief van mijn bank dat ze €500 euro van mijn rekening gaan halen voor de taxatie. via een gesprek met de behandelende medewerker van de bank herinner ik hem aan het gesprek destijds over het niet betalen van de foutieve taxatie en hij vraagt mij het via e-mail toe te lichten. dat heb ik gedaan en de bank reageert niet meer.

kan de bank zo maar €500 van mijn rekening afhalen? kan de makelaar aangesproken worden op de foutieve taxatie en op de gefactureerde €500 die ik dus al heb betaald (onder protest). kan ik dus mijn €500 terughalen op wat voor manier dan ook gezien ik niet de opdrachtgever ben maar de bank dat is. ik mag toch wel van de bank verwachten als ik geen keuze heb welke taxateur er wordt aangesteld ik erop had moeten kunnen vertrouwen dat de sns een capabele taxateur de opdracht had gegeven met een correct taxatierapport.