Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

Bb
Bb1990 - 15-08-2017 21:36:55
Huishouden & Energie

Hoge gasrekening

Hey,

ik kreeg onlangs mijn jaarnota van delta binnen en moet zo'n 700eu bij betalen, waar ik nogal van schrok. mijn maandbedrag is daarmee ook van 150 naar 210 ongeveer gegaan. dit is de situatie:

- fulltime+ baan, dus overdag vaak weg en kook zelden
- appartement (geloof 115m²), wel op een bovenverdieping en slecht geisoleerd

vorige 3 jaar was mijn gasverbruik per jaar tussen de 1300-1380m³. dit jaar is ineens mijn gasverbruik naar 2400m³ gegaan. ik kan me geen enkele wijziging in de situatie indenken, hoogtens een paar dagen meer de verwarming aan gehad afgelopen winter? 
meterstanden kloppen, ketel is pas nagekeken en is niks aan de hand, ik ruik nooit ergens gas. ik ben nu bezig met het monitoren van het gasverbruik met gaskraan open/dicht, maar lijken tot dusver ook geen bijzondere uitkomsten uit te komen. mijn elekriciteit en water zijn bijna gelijk gebleven (zelfs licht gedaald).
enige advies vanuit delta is de meter laten ijken, maar als het blijkt te kloppen zijn die bijkomende kosten ook voor mijn rekening.

iemand enig idee wat hier aan de hand zou kunnen zijn of welke stappen ik nog zou kunnen ondernemen?