Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ba
bart van den berg - 07-09-2017 15:26:22
Vakantie & Reizen

Waarom biedt booking.com annulerings mogelijkheid bij non refundable boeking?

Booking.com biedt consumenten de mogelijkheid om een geboekt hotel te annuleren, echter men doet dit ook bij boekingen waarvan wordt aangegeven dat de annuleringskosten 100% zijn. mijn vraag is tweeledig:

1. waarom wordt deze mogelijkheid geboden en is dit juridisch houdbaar? annuleren betekent namelijk dat de consument zijn geld schenkt aan het hotel (dit is mijn specifieke geval gebeurd, ik heb vervolgens contact opgenomen met het hotel om de kamer alsnog te behouden maar de kamer was reeds vergeven. in deze was er dus sprake van een overeenkomst, die door consument kan worden opgezegd maar die hierdoor wel volledig wordt belast zonder dat er een tegenprestatie wordt geleverd door booking.com/hotel).
2. is het juridisch toegestaan om 100% annuleringskosten te berekenen. annuleringskosten worden doorgaans geheven ter compensatie van gemaakte kosten en gederfde winst. in dit geval is de kamer niet meer beschikbaar en kan er geen sprake zijn van gederfde winst.