Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

fr
frans56 - 17-09-2017 13:09:10
Geldzaken & Recht

Schuld erven met alleen AOW inkomen

Hallo iedereen.  hier een vraag namens een kennis van mij die geen internet heeft. helaas kan ik zelf nergens op internet een goed antwoord vinden op haar vraag.  zij heeft een erfenis aanvaard van een voor haar totaal onbekende oudoom.  nu is haar vraag:  er bestaat dus een kans dat zij een schuld erft, echter zij is alleenstaand en woont in een sociale huurwoning en heeft alleen aow als inkomen, dus geen pensioen.
als zij werkelijk schuld erft, hoe moet zij dat betalen?  haar pensioen inhouden gaat niet, dat heeft zij niet.  haar aow verlagen tot bijstand niveau heeft ook weinig nut, omdat dit betekent dat zij dan weer recht gaat krijgen op kwijtschelding van diverse (gemeentelijke) belastingen. 
betekent dit dat zij geen schuld kan erven??  of blijf die schuld staat totdat over een aantal jaren haar kinderen haar schuld erven, echter als zij weten dat er een schuld is, zullen zij t.z.t. haar erfenis ook weigeren.  mocht iemand weten hoe dit zit, graag een link naar een website waar de uitleg staatt. ik kan zelf geen antwoord vinden op deze vraag.