Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

aquarius
aquarius - 20-09-2017 16:12:32
Computers & Telefonie

AVG Free laat zich niet bijwerken.

Goedemiddag.
1. als ik mijn hp-laptop opstart verschijnt er een waarschuwing dat ik mijn (avg-free) virusbeveiliging moet bijwerken. als ik dat wil gaan uitvoeren en ik toestemming heb gegeven om veranderingen in het programma aan te brengen krijg ik de boodschap dat er geen contact gemaakt kan worden met het betreffende apparaat. ik heb windows 10. wat moet ik doen? (ik ben een senior met weinig computerervaring, dus graag jip en janneke taal a.u.b.).
2. ik las vandaag op dit forum dat er gewaarschuwd wordt voor avg en avast die nogal wat malware zouden toelaten. wat is een goed en veilig alternatief? liefst gratis? ik heb vorig jaar eeen kaspersky scanner op m'n laptop gezet, maar dat ding was zo overgevoelig dat, als er een paard in de buurt was (en ik woon tegenover een kinderboerderij) de scanner dacht dat het dier uit troje kwam. ik had telkens een storing. hoop gedoe gehad met alles terug te laten zetten naar fabrieksinstellingen en toen heb ik er maar deze avg op gezet. 
alvast hartelijk bedankt voor uw hulp.