Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

Kr
Kruien - 04-10-2017 20:30:43
Voeding & Gezondheid

Fitland Zaandam, smerig of normaal?

fitland zaandam is nu mijn 5de sportschool, en ik heb nog niet eerder zo een vieze sportschool meegemaakt. ondanks dat dit een dure sportschool is (45,- per maand), zijn er heel wat hygiene en gezondheids problemen die in deze sportschool normaal lijken te zijn;

deze sportschool barst van de stof, spinnenwebben en vuil aan de muur.


dit probleem heb ik al meerdere keren kenbaar gemaakt bij het personeel. waarna vervolgens alleen enkel het object/plek wat ik benadrukt heb schoongemaakt wordt. deze hele sportschool is begeven met stof, dus waarom worden enkel de plekken waar klachten over zijn schoongemaakt, en waarom wordt het pas bij een klacht schoongemaakt.




fitnessapparatuur wordt niet regelmatig gecontroleerd, zo ligt er een matje al sinds ik op deze sportschool zit(5 maanden), in een hoek ondertussen vol met spinnenwebben.




de kleedkamers en ‘spa’ heeft tapijt als vloer(dat vraagt om schimmel), en wordt niet dagelijks schoon gemaakt.




de houten objecten in de sauna hebben een vreemde aanslag. dit is schimmel of verbranding, in beide gevallen zorgelijk.




nooduitgangen zijn besmeurd met vuil binnen de sportschool.




isolatiemateriaal/schuim van buizen die boven de fitnesszaal hangen is zichtbaar, en kan dus fijnstoffen in de lucht veroorzaken.




fitness machines worden 'gerepareerd' met plakband.




het personeel weet niet wat ze moeten doen als een sporter onwel wordt. zo werd er een paar maanden geleden een oudere man onwel die vervolgens 30/45 minuten tussen de fitness machines op de grond lag. het personeel wist niet wat ze moesten doen, en namen ook mijn advies om een ambulance te bellen niet aan.




rond diezelfde periode was er een dag dat er een hond van het personeel achter de bar liep. dit werd later verklaard als een hoge uitzondering. dieren horen niet in een sportschool, wat voor een reden er ook mag zijn.




deze klachten heb ik met de mail gestuurd naar het hoofdkantoor, en naar de vestiging zelf. samen met het verzoek mijn lidmaatschap binnen de contractduur op te zeggen


door gezondheidsredenen(stofallergie) is sporten in een sportschool die zo stoffig is, is voor mij simpelweg te riskant.




hier is niet op gereageerd.--nu zoek ik naar een instantie die mij kan helpen met de bovengenoemde problemen, maar het enige wat ik kan vinden is een fitness keurmerk(keurmerkfitness.nl).
is er geen instantie die deze problemen aankaart bij de sportschool, en of de richtlijnen van het lchv(landelijk centrum hygiene en veiligheid) waarborgt? of moet ik rechtstreeks het lchv hiervoor benaderen? of ben ik misschien gek en zijn de bovengenoemde punten heel normaal in een sportschool?
https://imgur.com/a/l7b44" target="_blank">link naar alle foto's

bedankt!