Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ni
nienie1986 - 12-10-2017 17:36:10
Vrije tijd & Tuin

Kinderconcert door hevige regen eerder moeten verlaten.Geen geld terug.Mag dit?

Op 17 augustus 2017 zijn wij naar het kinderconcert van dirk scheele geweest dat plaatsvond in de tuinen van paleis soestdijk. hieraan gekoppeld zat een dikkie dik speurtocht. van tevoren werden wij via de mail op de hoogste gesteld dat de weersvoorspellingen niet erg goed waren en we werden verzocht daar rekening mee te houden door gepaste kleding te dragen en paraplu's mee te nemen. zo gezegd, zo gedaan. aan het begin van het concert begon het met een kleine bui. nadat het kort even droog was, heeft het de rest van het concert enorm hard geregend. geen klein buitje, maar continu stromende regen. dirk scheele zelf stond droog onder zijn podium met dak, wij werden door- en doornat. zelf waren wij met onze dochter van 1,5 jaar. de leeftijden van de andere kinderen varieerden van 0 tot ongeveer 7 jaar. op een gegeven moment hadden we het zo koud dat het concert niet leuk meer was om naar te kijken. we hebben toen besloten naar huis te gaan, dit was ongeveer op de helft van het concert. de dikkie dik speurtocht hebben we ook niet meer kunnen doen. 
 
ik heb toen het volgende gemaild naar de organisatie: "we hadden gehoopt dat jullie beter zouden anticiperen op de weersvoorspellingen. wat ons betreft had de voorstelling ook prima in een partytent plaats kunnen vinden, dan waren we tenminste droog gebleven. omdat hier geen rekening mee is gehouden, achten wij het niet meer dan logisch dat we het geld voor de kaartjes terugkrijgen, zodat we op een ander moment naar dirk scheele kunnen gaan kijken, eventueel elders in het land."
 
de reactie van de organisatie:
 
"beste mevrouw deelen,
 
ik reageer hierbij op uw mails van 17 en 29 augustus. allereerst excuses dat ons antwoord even op zich heeft laten wachten.
 
de concerten van dirk scheele vonden plaats in de buitenlucht; het risico van buitenevenementen, zeker in nederland, is uiteraard dat het weer tegenvalt. helaas was dit op 17 augustus het geval, zoals u aan den lijve heeft ondervonden. slechts bij levensbedreigende situaties als onweer en harde storm, is er reden voor annulering van de voorstelling, dan wel restitutie van toegangsgelden. daar is in dit geval geen sprake van en wij kunnen het geld voor de kaartjes dan ook niet terugstorten.
 
omdat u door de regen de speurtocht van dikkie dik niet meer heeft kunnen doen, kunt u hiervoor alsnog naar de paleistuin komen. de speurtocht is verlengd t/m de herfstvakantie (22 oktober) en te doen op vrijdag, zaterdag en zondag en ook op dinsdag 19, woensdag 20 en donderdag 21 oktober. als u mij laat weten op welke datum en met hoeveel personen u wilt komen, dan zorg ik dat de kassa op de hoogte is van uw komst."
 
mijn reactie daarop:
"ik ben erg teleurgesteld in uw berichtgeving. ik begrijp dat er geen sprake was van een levensbedreigende situatie, maar er was al van tevoren bekend (en ook al over gemaild door jullie) dat het weer uitermate slecht zou worden. ik vind het geen stijl dat er dan voor wordt gekozen om geen waterwerende maatregelen te nemen. voor volwassenen op een festival zou ik dit nog kunnen begrijpen, maar jullie hebben hier te maken met hele kleine kinderen die snel afkoelen in de stromende regen van deze dag.
 
het was voor ons dan ook onmogelijk om de voorstelling uit te kunnen zitten en het was op een gegeven moment verre van leuk. omdat er geen maatregelen zijn genomen ben ik van mening dat restitutie van de kaarten wel het minste is wat jullie voor ons kunnen doen. ik waardeer het aanbod voor een andere keer de speurtocht komen doen, maar omdat wij helemaal vanuit doetinchem moeten komen is het voor ons niet de moeite om hier weer zoveel benzinekosten aan te besteden.
 
graag hoor ik van u een andere oplossing, want hier neem ik geen genoegen mee."
 
de reactie van de organisatie:
"beste mevrouw van deelen,
wat vervelend om te horen dat u teleurgesteld bent in onze berichtgeving. helaas kan ik u niets anders bieden dan wat mijn collega ... u heeft geschreven.
 
met vriendelijke groet"
 
 
mijn vraag aan u: mogen zij dit zo doen? hebben wij recht op (een deel) restitutie? ik hoor het graag. alvast bedankt voor het meedenken!