Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

Ma
Mary.Koning - 15-10-2017 21:22:02
Geldzaken & Recht

Mag ING eenzijdig variabel krediet naar gewoon doorlopend krediet wijzigen?

In het weekend een brief gekregen dat mijn variabel doorlopend krediet gewijzigd wordt naar een gewoon krediet?
ik betaal nu iedere maand een variabel bedrag, afhankelijk van nog openstaande schuld. met het doorlopend krediet moet ik een vast bedrag per maand betalen. rente blijft wel variabel.
het kredietbedrag en de vast ebetaling is nu vastgesteld op de huidige schuld waarmee mijn huidige variabele maandelijkse aflossing vast wordt gezet op dat bedrag. met uiteraard de optie om te bellen met de leenadviseur om wijzigingen aan te brengen maar het variabel doorlopend krediet is geen optie is.
het bedrag op zich opbrengen is geen probleem maar het belerende aspect in de brief ("het variabel doorlopend krediet past niet meer bij het idee van zorgeloos lenen" ) en het dwingende aspect is irritant en kan er bij mij ook zomaar toe brengen naar een andere bank over te stappen. 
mijn conrete vraag blijft of een bank eenzijdig kan bepalen dat zij dit product van variabel doorlopend krediet voor jou gaan wijzigen in een doorlopend krediet?