Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

Us
Usher-57 - 27-10-2017 02:01:01
Geldzaken & Recht

In hoeverre mag UWV mij vragen naar m'n dagbesteding

Ls,
ik 'geniet' sinds 2013 een wao, ook wel wia geheten, uitkering. plus-minus vijf jaar dus. voor die periode vertoefde ik langdurig in de ziektewet. mijn afkeuringspercentage is door keuringsartsen van't uwv op 100% arbeidsongeschikt vastgesteld, voornamelijk vanwege zeer ernstige rugklachten, progressieve artrose, hepatites c, een verwijderde ader binnenkant rechterbeen i.v.m. een ongeval. hepatites c is genezen, wel heb ik door leverbeschadiging vaak last van vermoeidheid. tot slot lijd ik aan ptss door gewelddadige afpersers die mij mishandelden en met de dood bedreigden. vanwege dit laatste is het voor mij moeilijk met o.v. te reizen en is mij door de wmo vervoer op maat toegewezen.

nu kreeg ik een schrijven van het uwv om langs te komen en de oproep, legetimatie en m'n cv met laatste sollicitaties mee te brengen. een cv meenemen is niet aan de orde, alle overbodige administratie gaat na drie jaar de papierbak in, komt bij dat m'n laatste sollicitatie ca zeven jaar geleden is. bij leven en welzijn hoop ik eind nov 2017 zestig te worden.

bovenstaande omschrijving in gedachten, vraag ik aan hen die kennis hebben van het volgende. in het uwv schrijven staat, dit zal aan de orde komen tijdens het gesprek : "hoe gaat 't met u? dan gaan wij uw huidige situatie met u bespreken'' - ''hoe ziet uw dagbesteding er momenteel uit? wij willen ons een compleet beeld vormen van uw dagbesteding'' - ''wat zijn uw mogelijkheden, wensen en behoeften? mogelijk in verband met vrijwilligerswerk of betaald'' - ''welk soort ondersteuning heeft u nodig op dit moment?''- en als laatste ''welke afspraken kunnen wij samen maken voor de komende periode?'' mijn vraag is simpel : als ik netjes op de afspraak verschijn en te kennen geef het uwv in mijn specifieke situatie niet nodig te hebben. mijn dagbesteding mijn privezaak is zolang het niet conflicteerd met uwv regels? in hoeverre gaat het uwv hier te ver, en mogen zij alles vragen, zelfs al is het niet uitkeringsgerelateerd? hoe zit 't met de wet op privacy?