Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

Bj
Bjornkoster1989 - 29-10-2017 18:11:21
Geldzaken & Recht

Onze kat van straat gehaald en door iemand anders gechipt en ingeent. Mag dat?

Onze kat was de laatste maand minder vaak overdag thuis, maar altijd binnen om te eten en te slapen. hij kwam vaak bij mensen een straat verderop die niet wisten dat het onze kat was. de buren van haar gaven hem snoepjes, en omdat hij bij die mensen in huis kwam en in de tuin zat, hebben ze op een facebookpagina een oproep gedaan van wie deze kat was. ik zelf was niet lid van die pagina en wist dat dus niet. de kat is later door iemand anders opgehaald 5km verderop. de vrouw is er mee naar de dierenarts geweest of hij een chip had. dat heeft hij niet, maar was wel gecastreerd, dat klopt dus. de vrouw heeft de kat laten chippen op haar naam en ingeent met paspoort. sinsdien zijn wij de kat dus kwijd en zijn via via toch met iemand in contact gekomen die wist waar onze kat was. de vrouw heeft de kat niet als gevonden aangegeven op internet bij dierenassiels en bij amivedi. waar wij sins de vermissing dagenlijks op keken.


mag deze vrouw zomaar een gevonden kat op haar naam laten zetten, en nu we hem opgehaald hebben de kosten op ons verhalen?

in mijn ogen is dit pure diefstal.

graag hoor ik hoe sterk ik hier in staan en wat we moeten doen. we durfen nu onze katten niet meer naar buiten te laten.

alvast bedankt.