Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ho

Playstation plus abonnement

mijn zoon speelt fifa 18 op de playstation 4. om online te kunnen spelen ben je verplicht om een plusstationplus abonnement af te sluiten van € 60,- per jaar. ik wil best bestalen voor service maar in dit geval host sony de servers niet. het is een peer-to-peer systeem. je betaald alleen voor een chat dienst en het opheffen van een restrictie. de dienst waarvoor je betaald heeft dan ook bijna geen waarde (enkel de gratis games compenseren het bedrag een beetje). online fifa 16 spelen op de ps3 was gratis. 
als je dit soort discussies volgt op internet zie je al vaak dat console spelers claimen dat je hierdoor toegang krijgt tot kwalitatief goede servers maar dit is simpelweg niet waar. de servers zijn volledig afhankelijk van de game en wordt door de gamebouwer gehost. dit bedrag heeft dus totaal geen bijdragen aan de kwaliteit van de online ervaring. tot slot krijgen de console bouwers een deel van de game verkoop, hiermee kun je deze diensten makkelijk betalen.
ik ben dan ook erg benieuwd of er enige onderbouwing is voor het verhogen van het bedrag, tot slot betaal je veel meer dan de waarde van deze vrij lege dienst.is een abonnemnets verhoging van € 10,- per jaar wel toelaatbaar?