Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

Di
Dinasio - 19-11-2017 10:53:26
Auto & Vervoer

Ben ik verplicht gebreken te vermelden bij inruil auto?

Zojuist heb ik een overeenkomst gesloten met een autodealer voor de aanschaf van een occasion. mijn oude auto ruil ik in en tijdens de proefrit in de nieuwe auto heeft de dealer mijn auto bekeken, hierbij had hij de sleutel en dus de mogelijkheid om de auto grondig te inspecteren. na terugkomst heeft hij niets gevraagd en kwam met een redelijk voorstel.
na overweging hebben we later gebeld en de koop gesloten, overeenkomst per mail ontvangen en in reactie aangegeven akkoord te gaan. daadwerkelijk tekenen zal bij aflevering geschieden over een week.
nu is het zo dat ik een abs storing heb, lampje brand, dit was al zo sinds een paar weken. eerder ook gehad en na reset paar weken opgelost geweest. nu is het terug en onze eigen garage geeft aan dat het wellicht de abs pomp kan zijn, kosten onderdeel € 1000,-. maar kan ook een defecte sensor zijn, kosten € 70,-. hij vermoedt echter het 1ste. niets is echter 100% zeker. dit wetende heb ik dus de auto ingeruild, maar niets vermeld. dealer heeft bij de check niets vastgesteld schijnbaar en niets gevraagd. 
ben ik nu juridisch gezien aansprakelijk te stellen als ze het alsnog constateren na de koop? wat moet ik doen?