Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

Ro
Rotterdam@2017 - 04-12-2017 21:24:23
Geldzaken & Recht

Vervolg bemiddelingskosten

Beste forumgenoten,

ik heb diverse mails gestuurd naar een organisatie die panden/woonruimte verhuurd die naast borg (dat is een maand huur bijv 300,-) en de maand huur van te voren (weer zo'n 300,-) ook kosten vraagt voor zoals zij het noemen contractskosten (en weer 300,-!). dit is in een intake gesprek medegedeeld. het is een organisatie die leegstands panden verhuurd.

zij blijven vol houden dat zij geen bemiddelaar zijn, maar dat zijn zij wel want de woningen zijn niet hun eigen bezit maar van eigenaren of gemeenten.

dit is wat zij zeggen:


..... bemiddelt niet en daarom rekenen wij ook geen bemiddelingskosten. dit leggen wij uitgebreid uit op het intakegesprek wat je hebt voor wij jou op de wachtlijst zetten voor een woning.


 


 


wel worden de kosten in rekening gebracht die wij maken voor het gehele proces tot aan het tekenen van de overeenkomst.




alles heb ik opgezocht op de kassa site en hun daarmee om de oren geslagen maar nog houden zij vol dat zij geen bemiddelaar zijn. ik wil eigenlijk dat een instantie ze aanpakt en zegt dat zij deze kosten a 300 euro niet meer mogen vragen aan nieuwe huurders. inschrijven bij hen alleen kost ook al 25 euro! en dan moet je dus met 900 euro vervolgens aankomen om te beginnen met huren....dat is echt te bizar en bovendien dus onrechtmatig.  

ik zie het niet zitten om eerst de kosten te betalen omdat ik anders wellicht geweigerd wordt, ik kan wel raden hoe het dan werkt en dan eea terug te vorderen, dat is dan maar afwachten.

wie weet waar ik al mijn mailverkeer naar toe zou kunnen sturen zodat zij dit niet meer doen in de toekomst?

bedankt alvast voor reacties!