Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

Ro
Roland0543 - 11-12-2017 20:06:42
Auto & Vervoer

Hoe lang kan ik beroep gaan tegen een procesverbaal?

Mijn zoon heeft een procesverbaal gekregen omdat hij zijn ov chipkaart niet kon laten zien in een arriva trein. op het proces verbaal staat dat je binnen 14 dagen moet betalen. dat heb ik gedaan, en ook een kopie van id, ov jaarkaart en kenmerk voorlopig procesverbaal opgestuurd. maar omdat dat niet binnen 7 dagen is gedaan zegt arriva dat ze het geld niet kunnen terugstorten!
volgens hun "klanten service" was er niet genoeg ruimte op de bon om er op te zetten dat een klacht binnen 7 dagen moet worden ingediend :(

(natuurlijk is er plaats genoeg op de bon, maar ze verwijzen op de bon liever naar de voorwaarden op de website ... wie leest die dan??)
kan arriva zo maar een termijn van 7 dagen hanteren?? is dat niet erg kort? bij een verkeersboete kun volgens mij tot 6 weken later in beroep gaan. is er geen wettelijke termijn waaraan zich een organisatie moet confirmeren?